lørdag den 3. august 2013

Grillpølser

Jeg har tidligere forsøgt mig ud i at lave mine egne grillpølser (beskrevet her). Det var en stor fornøjelse, både processen og resultatet, så nu er tiden kommet for en gentagelse af eksperimentet.

Sidste gang brugte jeg svinetarm hvilket betød jeg endte ud med pølser i medisterstørrelsen. Denne gang smuttede jeg ned til den lokale slagter og fik mig noget lammetarm i stedet. Jeg var heldig at de ikke havde brugt al deres så jeg kunne for meget få kroner købe 5-6 meter.

Derefter købte jeg en 2 kg nakkefilet, som jeg skar i mindre stykker og smed i fryseren. Jeg købte også 300 g røget spæk og i fryseren lå i forvejen ca 300 g røget bacon der bare ventede på en god anvendelse.

Så blev det endelig lørdag og kødet kom op af fryseren og tøede op til det var ca et par frostgrader stadigvæk. Så røg det i kødhakkeren (jeg har en håndtrukken) og farsen blev blandet. Til farsen bruger jeg ud over kødet hele peberkorn, groft salt, tørrede hvidløgsflager og revet muskatnød, der alt sammen fik en god tur i morteren. Jeg tilsatte også piskefløde samt kartoffelmel. Derudover har jeg tilsat en del isvand. Dette udgør tilsammen grundfarsen.

Jeg valgte at lave to forskellige pølser, en chili-øl og en ostepølse.

Til chili-ølpølsen blandede jeg knap en kvart mørk ale i (Ørbæk Dark) og godt med tørrede chiliflager.

Til ostepølsen blandede jeg ca en hal revet havarti i plus lidt mere væske.

Så var det bare med at montere lammetarmen på pølsehornet og så af sted. Det går meget nemmere end man lige umiddelbart skulle tro, og resultatet er rigtig godt!

Jeg kan kun anbefale at det prøves selv!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar